Jaký zásuvkový systém do kuchyně?

Ergonomicky uspořádaný kuchyňský prostor je funkční a pohodlně se používá. Předměty, spotřebiče a nábytek jsou obvykle uspořádány podle individuálního schématu, které si určí pozdější uživatelé. Oddělení zón používání je dáno četností používání a také pomáhá udržovat pořádek a ergonomii. Systémy zásuvek a skříněk v kuchyni budou praktickým odlišením této části domu. Umožňuje snadné fungování, procházení obsahu zásuvek a přístup ke všem uloženým předmětům.

Na co se zaměřit při výběru zásuvkového systému do kuchyně?

Výrobci zásuvek nabízejí různá modulární řešení a zajímavé návrhy jejich vnitřního vybavení, které podporuje organizaci. Liší se podle mnoha hledisek - velikosti, hloubky i mechanismů používaných k otevírání nebo zavírání zásuvek. Ideální kuchyně je taková, která je moderní, designově krásná, ale zároveň se snadno používá. Rakouský výrobce BLUM přichází pro své zákazníky s mnoha návrhy. Zásuvkové systémy BLUM METABOX jsou systémy tichého zavírání zásuvek od výrobce nábytku a doplňků BLUM. To znamená diskrétnost, pohodlí, asistenci při používání a účinné brzdění zásuvkových systémů. A to i v případě, že je zásuvka silně zatížená. Mechanismy METABOX od společnosti BLUM jsou doporučovány pro své funkční pojezdy a moderní design. Dalším návrhem tohoto výrobce je zásuvkový systém BLUM TIP ON BLUMOTION, který zbavuje zásuvky úchytek, které se obvykle montují na čela nábytku. Lehkým přítlakem systém límce automaticky vysune zásuvku nebo čelo. Systém TIP ON BLUMOTION vám tak poskytuje naprosté pohodlí a svobodu v kuchyni. Nemusíme se obávat špinavých rukou, když náhle potřebujeme vyndat například koření. Můžeme jednoduše použít koleno, bok nebo jinou část těla. Systém BLUM TANDEMBOX ANTARO je řešení, které je u našich zákazníků také velmi oblíbené. Vyznačuje se obdélníkovým jednoduchým tvarem s plynulým pohybem zásuvek. I přes jednoduchost svého řešení uspokojí i ty nejnáročnější uživatele. Navrhnout dokonalou, módní a zároveň funkční kuchyni je poměrně náročná výzva. Navzdory zdání je nejtěžší naplánovat uspořádání zásuvkových systémů, uspořádání skříněk a výběr doplňků. Pokud je vaším cílem vytvořit kuchyňský interiér plný harmonie, řádu a především funkčnosti, musíte se seznámit s moderním zásuvkovým systémem GTV MODERNBOX. Měníte kuchyňský nábytek za modernější? Nic nemůže být jednodušší... S kuchyňskými systémy GTV vytvoříte moderní interiér s klasickým řešením. Příprava pokrmů nebyla nikdy jednodušší a příjemnější. Právě profesionální zásuvkový systém GTV AXIS PRO vám pomůže nově uspořádat váš prostor! Univerzální použití systému AXIS PRO je řešením pro každý typ místnosti. Díky až čtyřem výškám standardních a vnitřních zásuvek nabízí širokou škálu možností. Charakteristický tenký boční panel dodá zásuvkám jednoduchý, ale moderní vzhled, pohodlí při práci a používání. Použití moderního systémového mechanismu zásuvek zvyšuje kulturu práce a zajišťuje špičkovou kvalitu pohybu. Efektivní využití obtížných prostor? Nyní je to velmi snadné! Systémové zásuvky umožňují jejich přístupné a snadné využití. Kromě standardních řešení zásuvkových systémů existují i takové, které mají odlišný vzhled a funkčnost - ty se pak nazývají účelové zásuvky, například zásuvkové systémy pod troubou. Při plánování rekonstrukce kuchyně a výběru zásuvek bychom měli věnovat zvláštní pozornost zásuvkovým systémům. Útulnost a luxus, který v kuchyni přináší dřevo, by měly podpořit spolehlivé zásuvkové pojezdové systémy, zaručující nejvyšší kvalitu pohybu, nosnost a stabilitu.

Jaký zásuvkový systém do kuchyně bude tou nejlepší volbou?

Který zásuvkový systém do kuchyně bude tou nejlepší volbou? Určitě takový, který bude moderně ladit s nábytkem a využije každý kousek prostoru. Existují také komponenty, které dokonale uspořádají rohové prostory, které lze někdy se standardními řešeními obtížně zařídit. Nejlepší volbou zásuvkových systémů do kuchyně bude to, co je osvědčené - námi, zákazníky, přáteli... Je zde nutné rozdělit na využitelné zóny, uspořádat kuchyň a oddělit uspořádání zón, výšku uživatele. Tím se sníží problém a množství zbytečného ohýbání při práci v kuchyni. Výrobci jako BLUM a GTV přicházejí se specifickými řešeními. Zóna v kuchyni, která je určena pro speciální úkoly, by měla být funkční. Není vyloučeno, že někdy navrhneme nástavec na pracovní desku, který lze rychle uklidit a zanechat tak kuchyň bez poskvrnky, čistou a uspořádanou. Zásuvkové systémy pro kuchyně by měly nejen efektivně využívat prostor, např. pod dřezem nebo troubou, ale měly by se také vyznačovat malými rozměry, kompaktním designem a pohodlným otevíráním. Zásuvky se velmi často montují do vysokých skříněk, kde organizují velký prostor a vytvářejí skříň podobnou spíži. Při výběru ideálního zásuvkového systému do kuchyně bychom se měli řídit také několika důležitými parametry. Nejdůležitější je v kuchyni nosnost, právě ta nám určuje limit uložených produktů. Důležitým aspektem je systém výsuvů, jejich typ, z jakého materiálu jsou vyrobeny, což určuje způsob jejich otevírání. Tím je zajištěn bezproblémový a plynulý pohyb. Hodně píšeme o vnějším vzhledu, ale funkce zásuvky se plní především uvnitř. Kování zásuvek je nesmírně užitečné při přizpůsobování kuchyňských pracovních prostorů; zcela přehledné schéma umožňuje chytré kombinace komponentů.