Peka nebo BLUM - co si vybrat?

Dokonalá kuchyně neexistuje? Existuje! S námi zjistíte, jak vybrat dokonalé řešení pro místo, které je srdcem každé domácnosti. Společné večeře, chutné snídaně a romantické večeře v krásně uspořádané kuchyni s našimi zásuvkovými systémy. Promyšlené uspořádání, využití naprosto jakéhokoli prostoru, přizpůsobení kuchyně vašim potřebám je skvělým řešením pro všechny náročné uživatele, hospodyňky a kuchaře. Udělejte si pohodlí a my vám pomůžeme vybrat ty nejlepší zásuvkové systémy a vestavné doplňky. Na trhu je několik zajímavých řešení, ale dva naše návrhy stojí za zvážení. Zásuvkové systémy Peka a také zásuvkové systémy BLUM, který z nich byste si měli vybrat? Peka vs Blum, Blum vs Peka? Pojďme to zjistit a rozhodnout se.

Systémy Peka nebo Blum - podobnosti

Zásuvkové systémy mají mnoho podobností, nelze jednoznačně říci, že jsou totožné. U zásuvkového systému Peka se jedná především o rohové koše doporučené výrobcem. Jsou vytvořeny pro uživatele, kteří hledají pohodlí, funkčnost v kuchyni a praktická řešení. Vestavěná kuchyňská linka není problém, pokud jsou rohové skříňky správně uspořádány. Volba standardních polic je sice ekonomickým, ale bohužel nejnepraktičtějším řešením. Koše Peka jsou výrobky střední cenové kategorie, do kterých se vyplatí investovat. Ty levnější, které jsou na trhu k dispozici, se rychle stávají nestabilními, jejich mechanismy nejsou dostatečně hladké, mají nižší nosnost a časem se stávají nepohodlnými. Nejběžnější koše zásuvkového systému v rohových skříních jsou dva typy - Le Mans a Magic Corner. První z nich je dvoupatrový regál, u kterého můžeme jeden skříňový systém vysunout nezávisle na druhém. Vyznačují se nosností 25 kg na jednu polici a jejich dno je vyloženo protiskluzovou vrstvou, která zabraňuje vlhkosti a uklouznutí. Jsou také vybaveny dokonale tvarovanými policemi, které pomáhají udržovat pořádek v hrncích a pánvích. Zásuvkový systém rohových skříněk od společnosti Peka - Magic Corner - se vyznačuje různými povrchovými úpravami a originálním designem. Všechny koše lze vyjmout z vnější strany, což také usnadňuje udržování rohové skříňky v čistotě. Rozdělení do čtyř polic, rovný povrch a extrémně vysoká nosnost (36 kg), stejně jako protiskluzové podložky se rovněž osvědčují jako pohodlné řešení. Peka svým zákazníkům nabízí také systémy zásuvek na odpad pod dřezem, které zajišťují pohodlí a funkčnost, a také systémy zásuvek na třídění příborů. Systémy Cargo, které Peka nabízí, jsou mini spižírnou, která umožňuje instalaci víceúrovňových polic, jež se vysouvají při otevření přední části. Řešení Cargo je však méně praktické než řešení nabízená zásuvkovými systémy BLUM. Použitím zásuvkových systémů METABOX od společnosti BLUM nebo zásuvkového systému Tandembox Antaro a zásuvkových systémů TIP ON BLUMOTION od společnosti BLUM budete mít jistotu bezpečného používání. Sázíme na osvědčeného rakouského výrobce. Mezi těmito systémy je mnoho podobností, jednou z nich je jistě odolnost komponentů. Osvědčené zásuvkové systémy a spokojenost zákazníků. Vynikající design, plynulý pohyb a zaručená spokojenost.

Peka nebo Blum - rozdíly

I přes podobnosti uvedené výše v článku mají tyto systémy také řadu rozdílů. Rozdíl mezi Peka vs. BLUM je určitě v tom, že u zásuvkových systémů BLUM nemusíme vyndávat celý obsah zásuvky, ale pouze jednotlivé součásti mechanismů - například jednu zásuvku. Tyto zásuvky mají plné boky, takže pokud dojde k vysypání suchých produktů - mouky, krupice nebo rýže - vyčistíme jedinou zásuvku bez obav o znečištění ostatních pater. Při použití zásuvkových systémů BLUM máme jistotu doživotní záruky výrobce, přesto nás tato značka vyjde levněji než systém Cargo od společnosti Peka. Jako nároční uživatelé kuchyňských vestavných systémů si také jistě všimneme, že značka BLUM si zakládá na větší nosnosti a stabilitě zásuvek.

BLUM nebo Peka - co je lepší volba?

Porovnáme-li obě složky zásuvkových systémů BLUM a Peka, můžeme s klidným svědomím doporučit obě, výběr však závisí na vašich individuálních potřebách. Shrnuto: Peka nebo Blum? Peka se zaměřuje na funkčnost, což výrobci BLUM také nelze vytknout. V celkovém žebříčku řešení pro pedanty se BLUM řadí výše díky snadnějšímu udržování pořádku, tichému zavírání a stabilitě a nosnosti zásuvkových systémů.